Vill du lära dig att spela gitarr?

24 mars 2021 jonas olsson

Har du alltid längtat efter att kunna spela ett instrument? Kanske funderar du på att lära dig spela gitarr? Gitarrer har fördelen att de är ganska smidiga att bära med sig. Det är en lite annan sak med ett piano; även om elpianon kan vara ganska små och smidiga så är det ändå lite mer otympligt om man även ska ha med sig ett stativ. Gitarrer är lättare att bära runt på och har man en väska till sin gitarr så är det smidigt att transportera den. 

Eftersom gitarr är ett så vanligt instrument är det lätt att hitta mycket resurser som kan hjälpa en att lära sig spela. Man kan till exempel hitta videor på nätet som lär ut hur man spelar gitarr. Det finns både lektioner som passar för absoluta nybörjare, och videor som förklarar hur man spelar en viss låt på gitarr. Det finns också sajter där man kan hitta ackord för mängder av låtar. 

 

 

Först och främst behövs ett instrument att spela på

Men vad spelar videor och ackordblad för roll om man inte har en gitarr? Det är förstås det viktigaste om man ska lära sig att spela gitarr. Att man har en gitarr, alltså. Är man helt och hållet nybörjare behöver man kanske inte ha så stora krav på vad man väljer för gitarr. Men ska man köpa en ny gitarr kan det vara bra att fundera igenom köpet ordentligt. 

Det kan ju kännas lite snopet om man står där några månader senare och inser att man hade velat ha något helt annat. Vill man köpa en gitarr kan man vända sig till en musikaffär, antingen en fysisk butik eller på nätet. På https://www.danguitar.se finns ett stort utbud av gitarrer, och man kan förstås också få hjälp inför sitt köp av gitarr.

Fler nyheter