Vänlig billackering i Lund

26 april 2022 jonas olsson

editorial

Ibland kommer det en dag då man tittar på sin bil och undrar hur den egentligen mår. Lacken är bedrövlig. Den är sliten och har repor. Efter lång och trogen tjänst finns det en och annan buckla som skulle behöva rätas ut. Kort sagt har bilen inte blivit så väl omhändertagen som den borde.

Det är vanligt att man bara kör omkring i sin gamla bil. Från början var den kanske ny och glänsande. Men allteftersom åren går så händer det något i lacken. Den blir liksom lite mer porös av all väderlek som växlar. Det är mycket en lack ska tåla, så då och då är det värt att lacka om sin bil.

Bra utrustning är knepet

På en verkstad som erbjuder billackering i Lund kan man räkna med att de har bra utrustning när det gäller att lacka bilar. Utan bra utrustning, kombinerat med alla verktyg som behövs, kan man inte utföra ett fullgott arbete. Så enkelt är det. Prova själv att såga med slö såg.

Tack vare att verkstaden fokuserar på väl utförda arbeten och värderar medarbetarnas kunskap, har de fullgod utrustning till sitt förfogande. Det gör att alla som arbetar med lackering kan vara stolta över det de åstadkommer. Lacken syns först och allra mest på en bil eller annat fordon.

 

billackering lund

Utbildning till lackerare

För att kunna arbeta med billackering i Lund krävs det att man har någon form av utbildning. Den kan man få på en gymnasieskola om man redan som ung bestämmer sig för att bli lackerare. 

Om man i ett senare skede i livet kommer på att det är billackerare man vill bli, kan det vara Komvux som står för utbildningen. Andra vägar att gå är via en yrkeshögskola. Som ett fjärde alternativ finns det arbetsmarknadsutbildning. Alla vägar bär till Rom, som det sägs.  

Fler nyheter