Undvik illaluktande avloppsstopp

04 mars 2020 william eriksson
Undvik illaluktande avloppsstopp

Få saker kan väl vara lika irriterande, besvärliga och dessutom någonting som man absolut inte vill ta tag i på egen hand som ett avloppsstopp. Avloppen ska ju bara fungera. När det blir stopp i ett avlopp och vi inte kan spola ned våra lämningar kan det orsaka dofter och aromer som är av lite väl naturlig karaktär. Då åsyftas naturligtvis avloppet kopplat till toalettstolen. Det spelar ingen roll om det är avloppsstopp i Brålanda (en liten ort i Dalsland) eller i Tokyo. Det är lika irriterande vilket avlopp man än inte kan använda.

 

Fixa stoppet själv

Det finns ett par tips man kan prova om man bestämmer sig för att ta hand om ett avloppsstopp helt på egen hand. Är det stopp i toaletten kan man ta en stor hink med vatten och i princip slänga ned i toalettskålen från hög höjd (förutsatt att den inte är fylld redan). Kraften och trycket från vattnet kan lösa upp stoppet. Prova gärna flera gånger. Du kan naturligtvis även använda dig av en klassisk sugpropp, eller ”vaskrensare” som är den egentliga termen. Tryck ned sugproppen i toalettstolen samtidigt som du spolar så kan stoppet släppa.

 

 

Anlita professionell hjälp

Gäller det inte toalettstolen utan vasken kan man faktiskt prova med lite diskmedel. Har man tur räcker det att dosera med diskmedlet, men ibland krävs det även en skvätt av bakpulver och vinäger. Även här fyller den klassiska vaskrensaren en viktig funktion och kan lösa ett stopp även i vasken. Kom dock ihåg att alla dessa metoder är så kallade ”huskurer”. Har du ett ordentligt stopp i avloppet kan det vara fördelaktigt att du faktiskt anlitar en professionell rörmokare eller liknande som vet vad hen gör, och som har de ordentliga verktygen för att kunna utföra arbetet med bra resultat. Inte bara en vaskrensare. Länktips: https://hentrab.se/

Fler nyheter