Tips då ni anlitar städhjälp hemma

18 maj 2020 jonas olsson

Städning är något som de flesta vill lägga så lite tid på som möjligt. Samtidigt värdesätter vi ett rent och välstädat hem men i vardagens alla måsten kan det ändå vara svårt att hinna med. Därför väljer allt fler tjänsten hemstäd där man tar hjälp av ett städproffs för att kunna mötas av ett rent hem. Att slippa städning och i vissa fall även disk och tvätt frigör värdefull tid. Man slipper även stressen med att hinna städa hemma och man kan istället lägga tiden på barnen, sin partner, vänner, träning eller arbete om man nu vill det. 

 

Kolla upp referenser

Som privatperson har man möjlighet att använda sig av det så kallade RUT-avdraget då man anlitar ett städbolag för hemstäd i Malmö eller någon annanstans. Man ska dock vara försiktig med vem man väljer att anlita då det tyvärr finns en hel del oseriösa företag som inte betalar sina anställda rättvisa löner. Till att börja med kan man kontakta några olika företag och be om en offert. Fråga gärna efter referenser och kolla även med grannar och vänner om de har en pålitlig städfirma att rekommendera.

 

Rättvisemärkt städning

Vill man försäkra sig om att företaget man vill anlita sköter sig kan man kontrollera organisationsnumret hos skatteverket och även höra om det finns betalningsanmärkningar. Att dessutom kontakta facket för att höra om de anställda har avtalsenliga löner är en bra väg att gå. Vi är idag många som är noga med att handla rättvisemärkta matprodukter och att handla rättvis städtjänst borde vara minst lika vanligt. Gå därför inte bara på lägsta pris då ni väljer vilket företag som ska få sköta er hemstäd. Ett tips är att också välja en firma där det alltid är samma person som kommer och städar. Ett exempel på en sådan firma finns här: https://www.dintjanst.se/.

 

Fler nyheter