Starka tänder och bländande leende

18 maj 2020 william eriksson

Vi människor brukar oftast dras till en vit och rak tandrad, som anses vara beskrivningen till ett perfekt och snyggt leende. Förutom det ytliga, så är tänderna livsnödvändiga både för att äta och tala ordentligt. Starka och välvårdade tänder håller längre till skillnad från tänder som attackerats av karies eller någon sjukdom. Detta kan skapa obekväma lukter, fläckar, hål i tänderna och till och leda till att man förlorar tänder. Över- och underbett kan även leda till muskelspänningar och huvudvärk. Boka tid hos din tandläkare med jämna mellanrum för att undvika obehagliga överraskningar.

Estetiska behandlingar

Alla behandlingar hos tandläkaren är inte nödvändigtvis för att bota karies eller dra ur en sjuk tand. Det finns många lösningar för att få ett snyggare, vitare och jämnare leende. Med hjälp av Estetisk Tandvård i Östermalm kan du få bland annat estetisk rekonstruktion med porslin för det leende du alltid önskat. Tandblekning med skena och gel, tandreglering med CA+ och även behandling med muskelavslappnande medel för att lugna muskelsmärta och tandgnissling. Att investera i ett finare leende kan vara en boost för självkänslan.

 

 

Andra behandlingar

Det är viktigt att besöka tandläkaren ofta. Ibland ser man själv i spegeln att någonting inte är okej med tänderna, och då kan man boka in ett akutbesök genom att ringa till tandläkaren eller i vissa fall boka tid online. Men brukar man göra regelbundna besök, minst 1-2 gånger om året, kan man undvika stora skador och samtidigt dyra lagningar. Tandvård inkluderar protes och implantat för dig som av någon anledning förlorat en tand eller en del av den. Lagningen ska se så naturligt ut som möjligt och även kännas som en egen tand i munnen. Tala ordentligt med din läkare under första besöket, förklara vad det är för resultat du strävar efter och be om att få ett kostnadsförslag.

Fler nyheter