Stamspolning förebygger kostsamma reparationer

14 maj 2020 william eriksson

När vattnet rinner ner i avloppet långsamt eller du hör små kluckande ljud från diskho eller handfat så kan det vara dags för en stamspolning. Du kanske har gjort det du kan för att rensa hår och fettansamlingar från de ytliga rören, men ibland sitter problemet längre ner. Det händer också att föremål fastnar i rören och i kombination med matrester, fett, hår och annat som sköljs ner i avloppen skapar det en stor risk för stopp. Det är också vanligt att avlagringar som sitter för länge skapar illaluktande dofter.

Om det blir ett stopp i rören kan konsekvenserna bli förödande i form av översvämningar. Att åtgärda vattenskador är dyrt och kan förhindras genom att regelbundet göra en Stamspolning.

 

Boka en stamspolning

För att boka en stamspolning kontaktar du ett företag som specialiserar sig på rörtjänster och stamspolningar. Först och främst görs en besiktning av stammarna med en kamera. Genom att inspektera rören kan skicket på rören bedömas och eventuella defekter upptäckas. Sedan spolas rören i fastigheten med hett vatten i högt tryck. Trycket varierar mellan 100 och 450 kilo beroende på vilket skick stammarna är i. Spolningen skapar då fri väg för vattnet och alla blockader försvinner. Detta förlänger livslängden på rören och du som fastighetsägare sparar pengar genom att undvika stora kostsamma reparationer.

 

 

Stamspolning istället för stambyte

Ett stambyte av en fastighet är en omfattande och ofta väldigt dyr historia. Vissa fastighetsägare och hyresvärdar väljer att göra ett stambyte för tidigt, när det i själva verket bara behövs en stamspolning. Det kan också vara så att stamspolningarna inte har gjorts tillräckligt ofta vilket kräver ett stambyte som hade kunnat undvikas.

En stamspolning bör göras ungefär vart fjärde år. Genom en stamspolning kan du upptäcka problem i god tid och förebygga skador på rören som kan komma att kosta dig mycket pengar.

Fler nyheter