Sockerfri choklad gör att du kan dra ner på sockerintaget utan att behöva dra ner på chokladen

23 januari 2022 Cecilia Olsson

editorial

Choklad är en underbar produkt som kan avnjutas så som den är eller som ingrediens i en god dessert eller ett bakverk. Det finns vit choklad, mjölkchoklad och mörk choklad samt choklad med massa olika smaker. Den smaksatta chokladen kan passa extra bra som ingrediens i en god sötsak eftersom den tillför något extra utöver chokladsmaken. Men den är såklart också god att äta precis som den är, till en kopp kaffe eller rakt upp och ner när sötsuget faller på. 

Choklad med betydligt lägre sockerinnehåll jämfört med ”klassisk” choklad

Är man en chokladälskare som vill dra ner på mängden socker i sin dagliga kost så kan såklart chokladen ställa till problem. Choklad innehåller i regel väldigt mycket socker, många gånger är sockerinnehållet till och med högre än mängden kakao i en chokladkaka. Det finns dock ett alternativ till den som vill lyckas dra ner på sockerintaget men fortfarande kunna njuta av choklad i alla dess former. Det är att man helt enkelt väljer en sockerfri choklad

sockerfri choklad

EASIS är ett företag som specialiserat sig på produkter utan tillsatt socker och har såklart sockerfri choklad i sitt sortiment. Denna choklad innehåller dock det naturliga sockret som finns i chokladen, men det finns inget av det onyttiga tillsatta sockret som gör att kaloriinnehållet blir extra högt. Hos EASIS hittar man olika sorters choklad utan tillsatt socker, som till exempel vit choklad, ljus choklad och mörk choklad. Det finns även smaksatt choklad av olika slag. 

Sockerfri choklad som trots allt är söt

Den sockerfria chokladen man hittar hos EASIS kan ätas precis som den är eller användas som ingrediens i desserter och bakverk. Tack vare kombinationen av sötningsmedlet erytritol, fibrer och steviaextrakt så blir deras sockerfria choklad söt och får samma härliga konsistens som en ”vanlig” chokladkaka. Det gör att man kan dra ner på socker men forfarande njuta av god choklad. 

Fler nyheter