Så stylar och tar du hand om flatcaps på bästa sätt

21 november 2021 Cecilia Olsson

editorial

Flatcaps är en populär huvudbonad som både kan se väldigt avslappnad ut, men även kan passa en lite mer dressad stil. De passar flera olika stilar och kan lätt bli ett signaturplagg för den som bär dem ofta. Det kan dock vara bra att ha i åtanke att en flatcap som stylas tillsammans med allt för många gammaldags accessoarer lätt kan göra att det ser ut som att man klätt ut sig för ett maskeradparty. Vill man inte sticka ut så kan det därför vara bättre att inkorporera kepsen i en modern stil.

Ta väl hand om din flatcap

För att en flatcap ska hålla sig fin så länge som möjligt är det viktigt att först och främst skaffa en flatcap av hög kvalitet och sedan vårda den väl. Det är till exempel inte någon bra idé att slänga in sin flatcap i tvättmaskinen när den har blivit smutsig, då är det stor risk att skärmen blir förstörd och att tyget blir missfärgat.

image

Flatcaps ska tvättas försiktigt 

Istället för tvättmaskin så kan man fylla upp en balja med varmt vatten, inte hett! Tillsätt sedan cirka en tesked milt tvättmedel utan blekningsmedel i vattnet. Testa genom att blöta en liten del av kepsen, förslagsvis på insidan av den, för att se om den färgar av sig. Gör den det så bör man inte fortsätta tvätta sin flatcap.

Färgar den däremot inte av sig så kan man fortsätta genom att försiktigt tvätta kepsen från den bakre delen och framåt, undvik helst att tvätta skärmen. Det viktiga är att tvätta svettbandet som sitter på insidan av kepsen och många gånger kan det räcka att endast tvätta det. Skölj sedan kepsen och pressa den lätt mellan en handduk för att klämma ur kvarvarande vatten (vrid inte ur den) och låt den sedan lufttorka.

Hos High5Shop hittar man ett brett utbud av högkvalitativa flatcaps i fler olika färger och utföranden.

Fler nyheter