Rengör dina polerskivor för längre hållbarhet

08 februari 2022 jonas olsson

editorial

Precis som med oss människor så är även bilens insida viktigare än utsidan. Det är förstås viktigare att motorn till exempel fungerar än att utsidan är nylackad eller åtminstone fri från repor. Det innebär förstås inte att det ena måste utesluta det andra. Du kan fortfarande ha en välpolerad bil med ett vackert utseende samtidigt som den fungerar som den ska på insidan. Det är inget motsatsförhållande. Snarare är det någonting som borde uppmuntras.

För att hålla bilens yttre i bra skick är det bra att använda sig av polerskivor. Precis som namnet antyder handlar det om skivor som används för att polera bilen. Det vill säga putsa bilen från skräp, repor och smuts och göra utsidan riktigt ståtlig och vacker. Det finns dock vissa saker som kan vara bra att tänka på när du använder polerskivor. Många av råden handlar om hur du ska rengöra dem, och du kan läsa mer om det i nästa stycke.

 

polerskivor

 

Tvätta i tvättmaskin

Som sagt, mycket av det sunda förnuftet kring polerskivor handlar om hur du ska göra för att rengöra dem så att de håller på sikt. Det är egentligen inte så svårt, och går ganska snabbt. Det är dock viktigt att du alltid gör det för att få bort gamla lackrester, oljor eller polish. Framför allt vill du ju ha en ren polerskiva nästa gång det är dags att putsa bilen. Annars putsar du bara på mer smuts.

Faktum är att du faktiskt kan slänga polerskivorna i tvättmaskinen. Det är till och med rekommenderat. Med andra ord innebär det ingen kraftansträngning för dig. Du behöver inte stå för hand och tvätta ut alla rester under vasken. Tvättmaskinen löser biffen. Dock så bör du inte centrifugera med för hög hastighet. Torka inte heller dina polerskivor i torktumlaren. Ju bättre du tar hand om polerskivorna, desto längre håller de.

Fler nyheter