Praktisk mötesplats för många

17 maj 2020 patrick pettersson

När du ska arrangera en konferens för en hel bransch kan du behöva en ganska stor lokal som rymmer många människor. Förutom att den ska vara stor så är det skönt om denna konferens ligger centralt i stan så det är enkelt att ta sig till och från. Ni vill ha bra uppkoppling och bra teknisk utrustning så klart. Utöver detta bör det finnas sköna möbler att sitta i – ergonomiskt riktiga och även snygga. Det ska vara nytt och fräscht och kännas lyxigt, för vem vill gå på konferens i en gammal matsal typ… Konferens i Malmö kan innebära nyrenoverat och trendigt med spännande konst och utsmyckningar som låter fantasin vandra under kaffepausen.

 

Resurser och mat

Förutom att det ska ligga centralt med bra kommunikationer bör den lokal du väljer för en konferens även ha bra mat. Det är åtminstone en lunch och troligen både förmiddags- och eftermiddagsfika. Det ska finnas en bredd och allting ska kännas fräscht, nytillagat och lyxigt. Restaurangen måste kunna erbjuda alternativa rätter för dem som är veganer eller allergiker och även väldigt specifika dieter. Förutom mat och teknik är det alltid viktigt med tillgängliga grupprum och liknande för telefonsamtal, break-outs eller plötsliga affärsmöten som behöver ske på studs.

 

Läget mitt i stan

Att en konferensanläggning ligger mitt inne i stan är praktiskt utifrån kommunikationer och tillgänglighet, vilket ofta är det viktigaste. Men för att få ut så mycket som möjligt av en sådan heldag är det viktigt med pauser och syre. Drömkonferensen har naturligtvis nära till en park eller annat grönområde dit du kan hinna på lunchen. Alternativt att en anläggning kan ha en trädgård med utsikt på taket. Förlägg kaffe-pauserna på taket och få lite sol på kinderna och frisk luft. Den konferensanläggning som får till en sådan oas mitt i stan kommer garanterat stå fullbokad större delen av året. 

Fler nyheter