Kuber av alla de sorter på Master Cube Store

23 mars 2021 jonas olsson

Om du har missat vad en Rubiks kub är så är du medlem av en mycket ovanlig grupp. Eller så är du mycket ung. Den lilla kuben med fälten i olika färger är ett spel som gäckat spelare så pass länge att till och med dina mor- och farföräldrar lekte med den när de var små. 

Det är ett spel som väckte mycket uppmärksamhet och som till och med idag väcker stor beundran. Speciellt när det är någon känd person, som till exempel Justin Bieber, som kan lösa pusslet snabbt och enkelt.

Blanda och reda ut

När du spelar kuben så går det ut på att blanda ihop alla fält och sedan lyckas föra tillbaka alla fält så att alla sidor endast innehåller en enda färg. På den traditionella kuben finns det sex sidor, precis som en tärning. Det är därför också sex olika färger som alla ska tillbaka till sitt ursprung. 

Låter det lätt så har du inte provat att spela kuben. Eller så är du en av de få som har en naturlig fallenhet tillsammans med en fingerfärdighet. För de flesta är det tyvärr svårare än vad man kan tro. Även om man endast vrider kuben några gånger för att blanda.

Nytt och modernt

Idag finns det ett flertal olika modeller och färger på kuber hos Master Cube Store. Du kan välja olika storlekar, färre eller fler sidor samt en stor variation på färger. Även om du inte visste om att din släkt och vänner spelar kuben så kan du bli förvånad om du tar upp samtalsämnet. 

Det säljs oerhörda mängder av kuben i hela världen och det finns till och med turneringar som du kan delta i. Om det är en dröm så kan du köpa ett kit där du kan öva dig inför kommande turneringar och utmaningar. 

Fler nyheter