Hur relining fungerar: En omfattande guide

08 augusti 2022 Helen Johansson

editorial

Reparera dina rör

Det finns många olika typer av relining, och var och en tjänar ett specifikt syfte. I den här omfattande guiden tar vi en titt på de olika metoderna för relining och förklarar hur de fungerar. I slutet av den här artikeln kommer du att ha en tydlig förståelse för relining och kunna avgöra om det är rätt lösning för dina behov.

Det finns två huvudtyper av relining: intern relining och extern relining. Intern relining används för att reparera skador på insidan av ett rör, medan extern relining används för att reparera skador på utsidan av ett rör.

Vid intern relining sätts en ny foderhylsa in i det skadade röret. Inlägget är tillverkat av ett flexibelt material, t.ex. PVC eller HDPE, och är något mindre än rörets innerdiameter. Insatsen pumpas sedan upp och expanderar tills den kommer i kontakt med rörets väggar. När insatsen väl är på plats får den härda under en viss tid innan den avlägsnas.

Extern relining är liknande som intern relining, men fodret placeras på utsidan av röret. Inlägget är tillverkat av ett hårt material, t.ex. betong eller metall, och är något större än rörets ytterdiameter. Inlägget fästs sedan på plats och får härda under en tid innan det tas bort.

Relining

Konsultera en professionell om du är osäker 

Både inre och yttre relining har sina egna för- och nackdelar. Intern relining är mindre invasiv och kan göras utan att man behöver gräva upp röret. Extern relining är mer hållbart, men är dyrare och mer tidskrävande.

Vilken typ av relining är rätt för dig? Svaret beror på hur allvarlig skadan på ditt rör är och hur du har för att reparera den. Om du är osäker kan du be en fackman för relining om hans eller hennes åsikt, de kan bedöma skadan och rekommendera det bästa tillvägagångssättet.

Nu när du vet hur relining fungerar kan du fatta ett välgrundat beslut om huruvida det är rätt lösning för dina behov. Tack för att du läste!

Fler nyheter