Hitta en bra skidshop med skidhjälmar

07 november 2021 jonas olsson

editorial

Idag är det en självklarhet för de allra flesta att ha hjälm på sig då de åker skidor. En skidhjälm ska så klart skydda huvudet om man skulle åka omkull i backen och då förhindra hjärnskakning och också rädda liv. På köpet får man även att den värmer skönt och skyddar mot blåst och kyla. Dessutom är det både snyggt och coolt att ha skidhjälm. Utbudet av skidhjälmar har formligen exploderat, och idag säljer de flesta skidshopar hjälmar i alla möjliga färger och mönster.

Skidhjälmar ska man helst köpa i en skidshop eftersom man där vet hur en bra skidhjälm ska vara. Men innan man letar rätt på en skidshop kan det vara bra att klura ut hur stor hjälmen ska vara. Enklast gör man detta genom att mäta huvudet med ett vanligt måttband. Föredrar man att ha mössa på sig under skidhjälmen mäter man naturligtvis huvudet med mössa på. Mät sedan precis över öronen, över pannan och runt hela huvudet.

 

 

En skidhjälm med visir har sin fördelar

Det kan vara en god idé att vända sig till en skidshop med ett lite större utbud. Då slipper man kompromissa med designen och kan också välja mellan justerbara hjälmar och hjälmar med visir. Med visir slipper man bära skidglasögon vilket många upplever som väldigt behagligt, särskilt barn. Men visir underlättar också mycket för den som har synfel och normalt använder glasögon.

Skidhjälmar hittar man både i vanliga fysiska butiker och i nätbutiker som exempelvis den här: https://www.skidresor.com/skidshop/skidhjaelmaer/. Ofta är priserna och utbudet lite bättre i butikerna på nätet. Men man ska inte kompromissa för mycket med priset då det är viktigt att man också väljer en säker och godkänd skidhjälm. Kanske kan man i stället spara in på annan utrustning, och kanske exempelvis köpa ett par begagnade skidbyxor i stället för nya.

Fler nyheter