Har du ont i ryggen?

06 februari 2020 Lily Hansen
Har du ont i ryggen?

Är du en utav alla svenskar som lider av ryggvärk, spända axlar och kanske även stel nacke? Då är du inte ensam! Fler människor än någonsin tidigare har idag problem med ryggen, axlar och nacke och det finns såklart många anledningar till detta. Har man till exempel dålig hållning så brukar man oftast få problem efter ett tag. Många människor som arbetar på kontor och sitter ner hela dagarna har det här problemet. Då är det bra att besöka en naprapat som kan hjälpa dig med dina problem. Det finns kliniker i de flesta städer och stadsdelar. Bor du till exempel mitt i Stockholm kan du söka på Naprapat Odenplan. 

 

Så vad gör en naprapat?

En naprapat är alltså en person som specialiserar sig på att behandla muskler och leder så att patienten får en bättre rörlighet i hela kroppen. Det kan alltså vara så att bara för att en muskel är stel, så påverkar det hela din kropp. En naprapat känner till hur allt hänger ihop och använder sin kunskap av nervsystemet i samband med avancerad ortopedi för att hjälpa kroppens rörlighet. Det finns många olika problem som en naprapat kan behandla på många olika sätt. De kan använda massage för att töja ut muskler, triggerpunktsbehandling för att fokusera på specifika spända områden och till och med akupunktur. 

 

 

Hur det fungerar att gå till en naprapat

När man först kommer till sin naprapat får man gå igenom vad ens besvär är så att man kan komma fram till hur man ska behandla. Man går även igenom tidigare besvär, för det kan ibland vara gamla problem som spökar. Naprapaten börjar med att kontrollera patientens muskler och muskelstyrka, leder och hur lederna reagerar vid rörelse. På det sättet kan de ta reda på var det gör ont och vad det är som orsaker det.

Fler nyheter