Har du gjort bilservice i Hudiksvall?

25 oktober 2020 william eriksson

Hur bra koll har du på din bil? Har du nyligen köpt den och bara är glad för att den rullar framåt? Att se över sin bil då och då för att ta sig fram så säkert som möjligt på vägarna är att rekommendera. Dessutom ökar du bilens livslängd genom att ta hand om och ge den välbehövlig bilservice.

Serviceboken till din service

I serviceboken finner du allt du behöver veta om just din bil. Det står hur ofta kamremmen ska bytas och hur ofta olja samt oljefilter ska bytas. Detta är även beroende på hur mycket du kör. Kör du väldigt mycket kanske du behöver göra en service redan efter sex månader, men om du kör mindre räcker det med mer sällan. 

Det finns både mindre och större servicejobb, detta beroende på vad din bil behöver samt hur många mil den gått. Vi har t ex kamremsbyte som är ett större jobb, och det är inget man bör ge sig på själv då det kan ställa till med mycket problem om du gör fel. Det blir dessutom väldigt kostsamt då du kan få motorhaveri. 

 

Olika företag, olika priser

Det kan vara väldigt svårt att veta när man ska lämna in sin bil, framförallt om man inte är bilkunnig. Kanske är du väldigt bilkunnig och gör det mesta själv? 

Oavsett vilket bör bilen ses över samt bli fixad om det finns något problem. Det finns vissa saker du kan göra själv hemma, det är dock inget du bör ge dig på om du inte är kunnig. Om du väljer att göra det ändå bör någon se till att det blivit rätt gjort.

De flesta bilverkstäder erbjuder samma typ av bilservice. Kolla gärna upp vad som passar din bil bäst. Du hittar flera verkstäder som utför bilservice i Hudiksvall, t ex denna: https://www.abbilteknik.se/.

Fler nyheter