Fiska stolt med en egenbunden fluga

14 maj 2020 Lily Hansen

Att fånga en fin fisk på en fluga man gjort alldeles själv är helt oslagbart. Det ger en verkligen känslan av att det är ens eget hantverk som lurat fisken. De flesta flugfiskare börjar förr eller senare att binda sina egna flugor.

Det är dels lite av en ekonomisk fråga då färdigbundna flugor är ganska dyrt. Men mest handlar det nog ändå om att man vill få den där speciella känslan som man får när man tar en harr på en egenbunden Haröra. Flugbindning ger en dessutom något att pyssla med när det inte är säsong. Då kan man binda sina flugor och drömma om det fiske som komma skall.

 

Vad behöver man?

Ett så kallat bindstäd är något som varje aspirerande flugbindare bör skaffa sig. Det håller flugan fint på plats under bindningen. Man behöver också krokar, så att man har något att binda flugan på. Lim och lack måste till för att få flugan fin och hållbar. Vad man ska ha för typ av hackel, metalltrådar, färgtrådar och så vidare bestäms av vad för typ av fluga man vill binda.

Utbudet av olika typer av bindningsmaterial är enormt. Man får helt enkelt utgå från vad det är man vill fiska, vilka flugor man vill binda och investera i grejer utifrån det.

 

 

 

Vill du veta mer?

Är man intresserad av flugbindning i Göteborg, eller i någon annan av våra vackra städer och orter så kan man vända sig till sin lokala sportfiskehandlare. Där kan man få tips, hjälp och titta på alla tillbehör som finns. Där brukar man också kunna få information om det finns några bra kurser för flugbindning att gå. Flugbindning är, precis som flugfiske, både lätt och svårt. En flugbindarkurs kan vara ett bra sätt att lära sig grunderna om flugor och flugbindning och göra en redo för sitt första flugfiske.

Fler nyheter