Arborist för dina träd i Lund

28 april 2021 william eriksson

Fina yrken har ofta fina namn, och vad kan väl vara finare än en arborist? Bara ordet sjunger och gör att det doftar ljumma sommarkvällar i en hängmatta under det där vackra trädet. Grenar som dansar sakta i vinden och löv som prasslande slår emot varandra. Allt medan du gungar sakta och sträcker ut din hand för att ta ett plommon eller äpple. Ett fruktträd som fått sin styrka och överdådiga frukt på grund av rätt hantering och beskärning i rätt tid.

För det är precis det som du får hjälp med om du anlitar en arborist i Lund. Beskärning och omvårdnad av dina fruktträd och alla andra träd som du kan ha i din trädgård. Ett yrke som är mycket svårare än vad det kanske först låter. I alla fall om du vill ha ut det mesta av dina träd och vill att de ska må så bra som det är möjligt. Och alla träd är olika med olika önskemål om jordmån, sol, vind, näring och beskärning, gör du fel på något av detta så kan trädet må dåligt.  

Följ jas för bäst mående

Om du är någorlunda kunnig inom beskärning av träd så har du säkert hört ordet jas. Det består av bokstäverna j för juli, a för augusti och s för september, och är en riktlinje för när vissa träd kan beskäras. Men det finns nästan lika många sådana regler som det finns träd. Det är också därför som en arborist är mycket värdefull för alla som har någon typ av träd. Inte bara för dig som har fruktträd av vanliga eller ovanliga sorter.

Vill du åka för att titta på träd av olika slag så kan du dessutom åka till ett arboretum. En park eller samling där det finns träd av ett flertal olika sorter från hela världens hörn. 

Fler nyheter