Vad är egentligen microneedling?

02 januari 2020 jonas olsson
Vad är egentligen microneedling?

Det förekommer en hel del annonser om microneedling som är riktigt populärt. En välskött hy lyfter ansiktet och ger också självförtroendet en boost. Såklart är det viktigt att sköta hyn och inte minst när det kommer till rengöring. Det är viktigt att välja rätt produkter efter typ av hy och även ta hänsyn till ålder. En bra hudkräm är också viktigt så huden får den näring den behöver. Microneedling är ett perfekt komplement och kan hjälpa dig att få den där hyn du alltid drömt om. Det finns gott om kliniker där personalen har den rätta utbildningen och håller sig uppdaterade på nya råd och rön.

 

Hur går microneedling till?

Microneedling är ett sätt att föryngra hyn, det går att göra hemma men att gå till ett proffs är egentligen det bästa alternativet. Själva behandlingen går till så att man penetrerar huden med mikronålar och på så sätt skapar mikrokanaler. Det är som en kontrollerad skada vilket kan låta farligt men det är det absolut inte. Själva behandlingen stimulerar produktionen av elastin och kollagen vilket är hudens naturliga läkningsprocess. Slutresultatet blir efter behandlingen en hy som är spänstigare, fylligare men även ungdomligare. Dessutom får huden en härlig fräsch lyster som håller länge.

 

 

En bra behandling för sliten hy

En del människor har av olika anledningar fått pigmentfläckar eller olika typer av ärr. Det kan vara ärr från acne som är både mörka och djupa. Microneedling fungerar bra på denna typen av hudproblem. Många kämpar med grova porer vilket kan vara en rejäl kamp som inte ens de bästa rengöringsprodukterna klarar av. Microneedling stramar upp och hjälper till med att motverka och behandla grova porer. Det är betydligt hälsosammare för huden än att försöka dölja dessa med massa produkter som endast täcker över och täpper igen porerna. Den enda nackdelen är om man är rädd för nålar.

Fler nyheter