Ut med det gamla, för det är vår!

19 maj 2020 Lily Hansen

Något som verkligen kopplas till våren är vårstädning. Då åker allt som man sparat på sig ut. Allt ska skuras tills det blänker och hyllorna organiseras. När solen skiner och allt är på topp är det enkelt att göra sig av med allt det där man sparat “ifall om att”. Men ibland blir tanken på allt skräp oövervinnerlig och man ger upp när man inser att tippen har stängt för dagen eller så har man ingen bil. Men det finns hjälp att få. Varför inte hyra en container? Sedan är det bara att sätta igång. Då finns inga ursäkter kvar.

 

En container låter stort

Det beror på vad man ska göra. Har man bara lite smått och gott är det troligtvis sant. 

Men varför inte gå ihop med grannarna och bestämma en dag då alla har möjlighet? Gör det till en rolig grej. Någon kokar kaffe och någon bakar en kaka till fikat. Resterande fixar något matnyttigt till ett knytkalas på gården när allt är över. Så inte nog med att man blir av med en massa skräp. Kanske byter man grejor med varandra och stunden med kaffekoppen eller matbiten skapar nya vänner som kanske varar hela livet.

 

Vart hyr man en sådan?

Bor man exempelvis i Alvesta kan man söka på “Hyra container i alvesta” på internet. Då får man fram närmast företag som tillhandahåller dessa tjänster. Sedan är det bara att ta kontakt. Enkelt och smidigt. Inga transporter att tänka på. Det samma gäller om man håller på att renovera hemma. Då brukar det bli mycket bråte att ta hand om. Så hoppa över att hyra en släpkärra som du får köra oändliga gånger fram och tillbaka till tippen med. Boka hellre en container som kommer och ställs på plats, för att sedan när arbetet är klart hämtas igen. 

Fler nyheter