Second hand i Stockholm, för den som vill vara unik

20 oktober 2021 Lily Hansen

editorial

För den som vill förnya sin garderob, eller är ute efter mer unika plagg, kan second hand vara ett väldigt bra alternativ. Att återanvända kläder och handla second hand är också bättre för miljön. Det går även att spara en hel del pengar genom att köpa second hand-kläder i stället för att handla nytt. För den som är nybörjare på begagnatmarknaden kan det först tyckas svårt då många second hand-butiker är fullproppade med såväl skor och kläder som accessoarer, och det kan vara svårt att överblicka. 

Med tiden lär man sig vad man ska titta efter, men det finns också second hand-butiker med ett mer sorterat utbud. Vissa auktionshus säljer även med jämna mellanrum vintagekläder av kända designers. Det går också att handla second hand-kläder på olika försäljningssajter på internet. Men de största fynden gör man oftast på vanliga loppisar där priserna för det mesta är låga. 

 

 

Butiker som både säljer och köper upp

För den som vill handla second hand i Stockholm finns det ett ganska stort utbud av olika butiker. Vissa av dem drivs av olika hjälporganisationer medan andra säljer både second hand-kläder och vintage. Några av dem tar också emot kläder för försäljning på kommission. Det kan vara ett bra sätt för den som har tröttnat på sin garderob, eller som gjort ett felköp, att tjäna en slant på sina kläder. 

Vad ska man titta efter när man letar second hand-kläder?

Det går att hitta det mesta second hand men vissa saker är bättre än andra. Det får gärna vara av bra kvalitet och inte för slitet, men det gäller att också titta på tvättråden. Märkesjeans, kostymer och skinnjackor är några klädesplagg man kan fynda second hand. Det är plagg som nya kostar en hel del men som begagnade går att få till långt under halva nypriset. 

Fler nyheter