Privat tandvård = snabb tandvård

17 december 2019 Mikael Barani
Privat tandvård = snabb tandvård

Det knakar ju minst sagt lite kring det svenska välfärdssystemet. Var och varannan dag kan man läsa om sjukvårdspersonal som går på knäna och kapacitet som sedan länge har passerat max. Det är helt enkelt en stor röra där många får lida, såväl personal som patienter.

Naturligtvis finns det lösningar på dessa utmaningar, men maskineriet maler som bekant långsamt. Det kommer med andra ord att dröja länge innan förbättringar kommer att ske. Vägen från idé och beslut till förverkligande och effekt är som bekant lång. 

Ett rent taktiskt drag i en stund som denna är därför att börja blicka mot privata alternativ, där de finns. Allt från privata försäkringar som erbjuder förtur i kön till att vända sig till anda privata aktörer som erbjuder olika former av vård.

En bransch där de privata lösningarna har hängt med länge är tandläkarbranschen. Visst kan det vara lite dyrare att få vård, men samtidigt så får du ofta hjälp med kort varsel. Den offentliga tandvården kan ibland ta flera månader på sig där du inom det privata kan få hjälp redan samma dag. 

Har du barn så kan de dessutom får skattefinansierad tandvård – även privat – fram tills att de har fyllt 23 år (i vissa län upp till 24 år).

Tryggheten med privat tandvård är också att om du väljer en mindre klinik så får du träffa samma tandläkare varje gång.Till exempel tandläkare Elisabeth Ådén Jangenstål som sedan mitten av 00-talet har haft sin mottagning på Odenplan. Det innebär att du får träffa just henne varje gång du gör ett besök på hennes mottagning.

Mer information finns på mottagningens hemsida: https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/ där du kan ta del av all nödvändig information och även kontakta Elisabeth Ådén Jangenstål genom ett formulär.

Så gå inte omkring och vänta på den där tandläkartiden i nästa månad, utan boka in ett omedelbart möte redan idag.

Fler nyheter