Planera utbyggnaden av huset

14 maj 2020 william eriksson

Ibland blir huset för litet och istället för att flytta kan den bästa lösningen vara att bygga ut. En utbyggnad brukar vara ett billigare alternativ än att köpa en större bostad, speciellt om man bor i ett lite dyrare område.

Ökad boyta ökar även samtidigt värdet på fastigheten och är alltså en bra investering. Men innan man kontaktar första bästa snickare är det ett par saker som man måste kolla upp och planera. Som exempelvis kostnader och detaljplan över tomten så att man kan se vilka möjligheter man har. Sen kontaktar man en arkitekt som får göra en ritning över bygget. En arkitektritning är även väldigt bra att ha då man ansöker om bygglov då den ofta snabbar på processen. 

 

Smidigt med totalentreprenad

Utan bygglov från byggnadsnämnden kan man inte börja bygga men när man väl har ett ska man göra en bygganmälan och utse en byggherre som blir ansvarig för bygget och att allt går rätt till.

Oftast är denna person fastighetsägaren själv. När allt detta är på plats och alla papper och tillstånd finns är det dags att hitta en duktig snickare. Det kan vara bra att ta in en byggfirma med totalentreprenad. Då slipper man skriva enskild kontrakt med de olika slags hantverkare som behövs i bygget. Det finns Snickare i Kungsbacka som inte bara arbetar med trä utan även betong, putsning och murning. 

 

 

Billigast är sällan bäst

Fråga era grannar om tips på bra snickare och begär in offerter från ett par olika firmor. Titta även på vilka tidigare uppdrag de utfört och kolla upp referenser. Det är väldigt viktigt att byggfirman som man väljer är seriös och erfaren. Bygget måste bli bra och gärna bättre än man tänkt sig, så att bara gå på lägst pris i val av snickare är ofta en väldigt dålig idé. 

 

Fler nyheter