Pedagogisk lek med Magformers främjar barnets kreativitet

30 maj 2022 jonas olsson

editorial

Uppmuntra och stimulera ditt barns lust till lek med roliga och pedagogiska leksaker. Ett väldigt populärt leksaksmärke som man kan hitta på marknaden just nu är Magformers. Deras leksaker är enkelt uttryckt magnetiska bitar som barnet kan bygga ihop och skapa något nytt av. Med dessa går det att bygga en boll, ett hus eller något som barnet själv hittar på. 

Denna leksak främjar på så vis barnets kreativitet, orsak/verkan-tänkande och förmågan att känna igen och särskilja färger. Även det logiska tänkandet blir främjat av Magformers. Nu passar Magformers alla barn från tre år och uppåt, men du kan med fördel använda dessa leksaker till alla barn upp till tio års ålder. Inför skolstarten kan Magformers vara ett roligt och värdefullt verktyg som förbereder barnet inför några av grundämnena i skolan. 

 

Magformers

 

Lärande lek – roligt och nyttigt på samma gång

Marknaden är idag överfull av olika typer av leksaker. För att vara säker på att man hittar en leksak som är både rolig och pedagogisk, kan man med fördel kika närmare på några av de leverantörer som jobbar med lek-och-lär-fokuserade barnleksaker. Då har man försäkrat sig om att man hittat en leksak som barnet har nytta av under en längre tid och som man inte tröttnar på så lätt. Just möjligheten att kunna fortsätta bygga med magneterna och få olika saker varje gång om man vill är en aspekt som gör Magformers spännande. 

Utveckling genom lek i barnets egen takt

En annan fördel med Magformers är att man kan anpassa byggandet med magneterna till barnets egen nivå och hela tiden låta byggandet utvecklas i barnets egen takt. Lite som när man byggde med lego själv som barn. Här kan föräldrarna också vara med och ge barnet “utmaningar” – det vill säga uppmuntra till att bygga exempelvis bollar eller hus. Bara fantasin sätter gränsen. 

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://bil-bloggar.se/

https://bil-blogg.se/

https://bilnews.se/

https://bilarochcamping.se/

https://bilnewz.se/

https://bilpower.se/

https://bilutflykter.se/

https://dinnyabil.se/

https://dintrafik.se/

https://motorochteknik.se/

https://nyttombilar.se/

https://vimedbil.se/

Fler nyheter