Naprapat i Kungälv – för en balanserad kropp

03 juli 2023 Maja Bergman Lindberg

Som invånare i Kungälv har man förmånen att ha tillgång till flera naprapater, som kan hjälpa till att förbättra hälsan och balansen i kroppen. Men vad är egentligen en naprapat? Vad kan man få hjälp med och hur fungerar det? I denna artikel ska vi försöka ge en överblick över vad naprapati innebär, vilka problem man kan behandla och vilka fördelar det kan ge.

Vad är en naprapat?

En naprapat är en certifierad terapeut som arbetar med att återställa balans och rörlighet i muskler, leder och skelett. Naprapati har sitt ursprung i USA och har sedan spridit sig till Europa, där det finns tusentals utbildade utövare. En naprapat har ett holistiskt synsätt på hälsa och arbetar med att hitta grundorsaken till smärtor, snarare än att bara behandla symptomen. Ofta jobbar naprapaten i team med andra terapeuter, som sjukgymnaster och läkare.

naprapat i Kungälv

Vilka symptom kan en naprapat behandla?

En naprapat kan hjälpa till med en mängd olika smärtor, stelhet och andra besvär i kroppen. Exempelvis arbetar naprapaten med:

  • Smärta och stelhet i nacke, rygg och leder.
  • Tennisarmbågar.
  • Huvudvärk och migrän.
  • Musarm.
  • Fibromyalgi.
  • Skador och muskelbristningar.

Utöver att behandla symptomen jobbar naprapaten också med att ge råd och övningar för att stärka och förebygga återkommande problem. Genom att arbeta på både symptomen och grunden kan man få en långvarig förbättring i hälsan.

Hur går en behandling till?

En behandling hos Naprapaten beskrivs ofta som en kombination av massage, manipulation och övningar. Vid första besöket gör Naprapaten en grundlig undersökning av patienten, för att hitta rätt behandling. Sedan utförs ofta en kombination av:

  • Stretching och massage.
  • Manipulation av leder och skelett.
  • Styrkeövningar och stretching för att stärka svaga områden.

En behandling kan ta allt från 30 minuter upp till en timme, beroende på patientens behov. Ofta behöver man flera behandlingar för att uppnå en varaktig förbättring. Målet för behandlingarna är att återställa en god balans och mobilitet i kroppen, så att man kan leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Varför välja en naprapat i Kungälv?

Hur ska man hitta en naprapat nära mig? I Kungälv finns flera duktiga och erfarna naprapater att välja mellan. Genom att välja en naprapat som arbetar på nära håll, kan man få en snabb och enkel hjälp när det behövs. Hos en naprapat i Kungälv kan man få hjälp med en mängd olika besvär, och man kan känna sig trygg i att naprapaten har utbildning och erfarenhet för att ge rätt behandling.

Fler nyheter