Led strips – snygg och energisnål belysning

01 augusti 2021 william eriksson

En liten introduktion om vad led strips är kan väl vara på sin plats. Kärt barn har många namn. Ledljusslinga, ledtejp och ledskena är några vanliga benämningar på led strips. Man kan säga att led strips är en miljövänligare form av den gamla tidens ljusslingor (av den typ man har eller hade i julgranen). Skillnaden ligger framförallt i att led strips är energisnåla och går att utforma nästan hur som helst, anpassat efter var man vill hänga eller sätta upp dem.

Oändliga möjligheter 

Endast fantasin sätter gränsen för hur ledslingor kan användas. Färgval, längd och sättet att montera (om man inte väljer en enklare slinga) går att variera. Är det dags att pynta balkongen eller altanen? Välj då en led strip som är anpassad för utomhusbruk och står emot vädrets alla makter. Eller varför inte sätta upp led strips som juldekorationer i ett träd, för den som har ynnesten att ha trädgård? 

Inomhus är nog användningsområdena ännu fler. Förutom det självklara till ljusets högtid, julen, där de flesta hem lyser vackert, så är faktiskt led strips något som kan användas året runt. Sätt upp en led strip över en tavla för att betona ett vackert konstverk. Låt ljuset fördubbla sig själv och häng en slinga på en spegel eller dekorera fint under trappstegen. Var kreativ så kan du få ett ljust och personligt hem! På den här hemsidan https://ledmegastore.se/19118-led-strip kan du finna inspiration.

Miljövänlig och prisvärd belysning

Ledbelysning har varit på framfart ett tag. Många butiker har helt eliminerat den gamla sortens glödlampor till förmån för led. Att ledbelysning skulle vara dyr är en sanning med modifikation. Även om inköpspriset är något högre än för mer gammaldags belysning är hållbarheten mycket längre, och eftersom ledbelysning är mycket energisnål så är det en smart investering om man vill hålla elräkningen på en rimlig nivå!

Fler nyheter