Köpa lastpallar

19 augusti 2021 Lily Hansen

Med rätt typ av lastpall kan man förenkla och effektivisera både lagerhållning och transporter, och med den standardiserade europapallen kan man enkelt och snabbt skicka gods inom Europa. Men det finns även lastpallar av plast, engångspallar av trä, och specialpallar helt anpassade efter specifika krav på mått, material och hållbarhet. Det finns också olika tillbehör som exempelvis pallkragar, lock och skivor. 

Vilken typ av lastpall man ska ha beror på godsets vikt och storlek, hur godset ska säkras på lastpallen, men också hur det ska transporteras eller lagras. För transport i fartygscontainrar krävs det exempelvis en något större lastpall än europapallen som är anpassad efter transport med tåg och lastbil. Vissa gods, som exempelvis livsmedel, kräver naturligtvis helt rena och ibland även nya lastpallar. Det är inte alltid lätt att veta vilken typ av lastpallar man behöver, men ett företag specialiserade på olika typer av lastpallar kan komma med goda råd och tips.

 

Bra begagnade lastpallar

Det går också att köpa lastpallar som är begagnade. Genom att återanvända lastpallar gör man gott för miljön samtidigt som man kan spara en hel del pengar. Men det är viktigt att man vänder sig till ett företag där alla begagnade lastpallar noga kontrolleras och repareras för att säkerställa kvalitet och säkerhet. De flesta typer av lastpallar går att köpa begagnade som exempelvis A-, B-, C- och halvpallar. 

För den som har lastpallar ståendes som inte längre används kan det vara en god idé att sälja dessa till en uppköpare. Hur mycket man får betalt per lastpall beror på kvalitet och om de måste repareras. Det är enkelt att sälja lastpallar eftersom man själv slipper ordna med transport och får dem upphämtade direkt vid dörren. Här är ett exempel på företag som köper upp lastpallar, men också säljer nya och begagnade pallar i olika storlekar och material: http://www.pallinvest.se/.

Fler nyheter