Känna sig bättre med samtalsterapi

14 maj 2020 william eriksson

Samtalsterapi är en god resurs att använda när man befinner sig i en situation som är antingen krånglig eller för tung att bära på själv. Att få kunna samtala fritt med någon som förstår och erbjuder råd och vägledning är till enorm hjälp. Det kan handla om väldigt specifika problem som gör att man inte mår bra, exempelvis en konflikt på jobbet eller en diskussion med sin partner. Att kunna prata om sina oroligheter med någon som inte dömer kommer att kännas som att lyfta bort en tung börda.

 

Få stöd när det känns svårt

Det finns stunder i livet då man känner sig helt förvirrad och behöver se saker och ting från ett annat perspektiv eller helt enkelt få bolla med någon om sina tankar och känslor. En livsomställning, livskris eller svårigheten att hantera stress är en god anledning till att boka tid för samtalsterapi. För mer information kan du klicka på länken: https://www.samtalsterapeuterna.se/. Samtalsterapeuterna i Malmö erbjuder även samtalsterapi online för den som inte kan eller hinner boka ett fysiskt besök. Ett praktiskt alternativ för att själv välja plats för samtalet.

 

 

Redskap till en lättsammare vardag

Samtalsterapeutens mål kommer att vara att vägleda dig igenom en svår situation så att du kan lösa problemet själv. Detta skiljer sig från en psykoterapeut som har patienter diagnosticerade med exempelvis depression, som behöver en konstant hjälp under mycket längre tid. Samtalsterapin behöver inte fortsätta för alltid, utan du får de råd när det krävs och du får även lära dig att använda redskap om samma problem skulle upprepas i framtiden. Dessa redskap kan tillämpas för en bättre kommunikation inom familjekretsen, som att kunna lösa en tvist i frid utan att en diskussion spårar ur. Eller lära sig nya tankemönster för att få en mer balanserad syn på sig själv och stärka självförtroendet.

Fler nyheter