Invaliditetsintyg – få den rätta hjälpen

23 januari 2022 william eriksson

editorial

Skador kan tyvärr uppstå enkelt och oväntat. En olycka kan ske precis när som helst—det kan handla om att ramla av cykeln, en arbetsskada eller att du bröt handen när du spelade fotboll. När detta sker och det påverkar arbetslivet måste du få ett intyg från din läkare. Ett intyg betyder att du kan få den ersättning som du kan behöva. 

För att få ett invaliditetsintyg kommer din läkare att gå igenom din skada ordentligt och göra en noggrann utredning. Efter att undersökningen har skett kommer du att få intyget utskrivet. Något att tänka på är att få din undersökning gjord tidigt efter att olyckan har skett. Undersökningen är också viktig så att du får den hjälp som du behöver för att hantera dina skador. 

Förbered dig innan du går på din undersökning. Hur påverkar denna skadan dig? När är det du har ont? Vilken hjälp behöver du? När har du som mest ont? Detta kommer att hjälpa läkaren att göra en ordentlig utredning och underlättar därmed för att du ska få ditt invaliditetsintyg.

 

invaliditetsintyg

 

Få hjälp med förlorad inkomst 

Ett stort problem när en olycka händer är att det i värsta fall kan leda till att du förlorar din inkomst. Detta är ingen rolig situation att vara i. För att du ska kunna få hjälp av Försäkringskassan kräver de ett invaliditetsintyg. 

Det är viktigt att du får ditt invaliditetsintyg på ett korrekt sätt. Blir du erbjuden att få ett intyg utan en undersökning är detta något som du ska tacka nej till. För det mesta kräver Försäkringskassan att en undersökning har skett för att du ska få ersättning. Detta är även svårt att överklaga. 

Ett invaliditetsintyg är inte enbart viktigt för Försäkringskassan, utan även för ditt försäkringsbolag. Många gånger har försäkringsbolagen en mall som läkaren måste följa för att göra en bedömning. 

Fler nyheter