I det exotiska Sverige där inga pistmaskiner krävs

08 juni 2022 Mikael Barani

editorial

Vi lever i ett fantastiskt natur- och upplevelserikt land. Det är fördelen att bo så högt upp i världen som vi gör: man får alla fyra årstider även om tonvikten ligger på kyla. Speciellt längst upp i Sverige där man inte behöver ha en pistmaskin för att kunna åka skidor en stor del av året.

Faktum är att det är väldigt exotiskt uppe i fjälltrakten hos oss och i våra grannländer. Det är något som man kanske glömmer bort när det väntar rätt under näsan på en när man suktar efter varma sandstränder.
Det finns dock ett case att göra för de upplevelser som vi ha väntandes alldeles runt hörnet.

Stillheten i fjällen

Det är helt enkelt en dramatisk skillnad på hur det ser ut nere i Skåne och bara en bit upp i landet. Kommer man in en bit i Dalarna är man ju faktiskt i början av fjälltrakterna.

Alla som har besökt området kring Grövelsjön vet precis vad det handlar om. Plötsligt börjar landskapet förändras, på både bredden och på höjden. Det är ofta i dessa trakter som snökanonerna inte behöver stå på för att det ändå ska gå att åka skidor, förhållandevis tillgängligt för oss svenskar.

pistmaskin

Nu innan midsommar är det dessutom ett gyllene läge att ta sig en tur, gärna mitt i veckan, för att upptäcka den svenska fjällvärlden – om så bara skåda dess begynnelse.

Varför inte ta med sig kontoret ut på vägarna och se till att jobba undan det mesta innan man åker? Det är trots allt något unikt med att vara på en plats på en vardag, off-season, när man inte behöver trängas med alla andra.

Å andra sidan – åker man tillräckligt långt in i det norrländska inlandet behöver man oftast inte oroa sig för att tränas med någon. Det är en del av den exotiska skönheten med vårt land.
Det är Sverige.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://bil-bloggar.se/

https://bil-blogg.se/

https://bilnews.se/

https://bilarochcamping.se/

https://bilnewz.se/

https://bilpower.se/

https://bilutflykter.se/

https://dinnyabil.se/

https://dintrafik.se/

https://motorochteknik.se/

https://nyttombilar.se/

https://vimedbil.se/

Fler nyheter