Hitta dig själv på vägarna

26 augusti 2019 Mikael Barani
Hitta dig själv på vägarna

Ibland måste man komma iväg för att finna sin egen väg. Att bryta mönstren på ett dramatiskt sätt för att hitta nya sätt att hantera den situation som man befinner sig i just nu. Vilken den än må vara.

För ibland kan vi liksom gå och dra och jämra oss lite, sura över att något nytt aldrig händer. Men som någon klok en gång i tiden sa: ”Om du alltid rör dig på samma gamla vägar, hur ska då något nytt kunna finna dig?”

Ett sätt att komma iväg är förstås att flytta. Oavsett om det rör sig om en ny stadsdel, en ny stad eller ett helt nytt land. Att förändra det område som man vistas mest i kan ha en dramatisk effekt på hur man ser livet. Speciellt förstås om man samtidigt byter land och kultur.
För den som tycker att tanken på att flytta utomlands är lite skrämmande så behöver ju flytten inte vara permanent. Utan en tidsbegränsad grej där man ger sig själv chans att skaffa lite nya rutiner.

Om man nu inte vill flytta så kan ju en sak som backpacking vara ett alternativ. Då får man fördelen med att se mycket på kort tid, samtidigt som hemmet fortfarande väntar på en när man kommer tillbaka.

Något som är besläktat med backpacking är ju att ta på sig motorcykelkläderna från Motorbikers.se, packa väskorna och bara ge sig ut på vägarna. För dig som har tagit mc-körkort är detta ett mycket attraktivt alternativ.
Bågen är ju också lite smidigare att ta sig fram med på än i bil. Dessutom behöver de inte lika mycket plats för parkering.
Den modige kör för övrigt med tält och kan därigenom hitta smidiga övernattningslösningar – så länge säkerheten kommer först.

Oavsett hur man väljer att komma iväg så är det ett effektivt redskap för att hitta nya vägar här i livet.

 

Fler nyheter