En spishäll med inbyggd fläkt

18 januari 2022 patrick pettersson

editorial

Är du less på att ha en fläkt över spisen? De är inte alltid de snyggaste köksprylarna direkt. Om man vill ha en snyggare variant så kostar de dessutom i regel massor av pengar i både inköp och installation. Då kan en induktionshäll med inbyggd fläkt vara ett bra alternativ. På så vis slipper du åbäket över spisen.

En spishäll med inbyggd fläkt är den nya flugan

Spishällar med inbyggda köksfläktar börjar sprida sig. Att kunna köpa två nödvändiga grejer samtidigt anses vara det smartaste. Du får en friare arbetsyta och slipper lägga pengar på två saker. Du blir också friare att placera spishällen var du vill i köket.

En induktionsspis med inbyggd fläkt kan såklart vara dyrare än en vanlig spishäll. Men det blir ändå billigare än om du måste köpa två separata prylar. Detta speciellt om du vill ha en snyggare köksfläkt, som oftast också är dyrare.

Men den största fördelen med en inbyggd fläkt måste ändå vara att du kan placera spisen vid fönstret. Att stå och laga mat samtidigt som du har koll på barnen i trädgården, njuter av utsikten och får in naturligt ljus är bland det trevligaste som finns. 

 

image

 

Hur fungerar en spishäll med inbyggd fläkt?

En spishäll med inbyggd fläkt fungerar som så att fläkten sitter i mitten av spishällen. Den kan vara antingen rund eller rektangulär. Detta är den optimala placeringen för att suga ut så mycket fukt och matos som möjligt, då den sitter mitt emellan alla kastruller och stekpannor.  

Tveka därför inte att hoppa på den populära trenden med en spishäll med inbyggd fläkt vid din nästa köksrenovering. På så vis kan du ta ditt kök till nästa nivå. Kolla in några snygga alternativ här till exempel: https://koksland.se/vitvaror/flakthallar/. Välj den variant som passar bäst i ditt kök och till din stil.

Fler nyheter