En arborist i Lund vårdar både små och stora träd

15 juni 2022 patrick pettersson

editorial

Inget träd är för litet eller för stort för en arborist, som även kan kallas för trädvårdare. Träd som står i trädgården, i en park eller i någon annan miljö behöver omvårdnad och kärlek. Precis som människor kan till exempel en gran, tall, björk eller ett fruktträd bli sjukt eller skadat. Då är det nödvändigt att anlita expertis och i dessa fall är det en arborist som du ska kontakta.

Det gäller även vid andra tillfällen då det är nödvändigt att ta hand om ett träd. Det kan handla om bland annat en trädfällning, trädbeskärning eller en trädbesiktning. Dessa projekt är svåra att utföra på egen hand så en god idé är att låta en erfaren arborist hjälpa dig istället. 

 

En trädbesiktning ger dig värdefull information

Om du står och tittar på ett träd och upplever att det inte ser helt friskt och välmående ut, är det svårt att på egen hand avgöra ifall någonting inte står rätt till. Det du då kan göra är att låta en arborist genomföra en trädbesiktning. Då får du reda på om trädet är angripet av röta eller sjukdom. 

När du har fått information om hur läget ser ut får du hjälp med att vidta nödvändiga åtgärder. Om det skulle visa sig att trädet är helt friskt och bara är lite hängigt kan du känna dig lugn och låta trädet växa vidare.

 

arborist Lund

 

Att beskära träd är svårare än man kan tro

Det är en del som ger sig på att beskära exempelvis ett fruktträd utan att ha rätt kunskap. Det kan göra större skada än nytta. Det är då bättre att låta en kunnig och erfaren arborist i Lund ta hand om den biten. Syftet med en trädbeskärning av fruktträd är ju att få en gedigen skörd med frisk och god frukt, inte att skada trädet.

Läs fler artiklar på våra andra sajter:

https://bil-bloggar.se/

https://bil-blogg.se/

https://bilnews.se/

https://bilarochcamping.se/

https://bilnewz.se/

https://bilpower.se/

https://bilutflykter.se/

https://dinnyabil.se/

https://dintrafik.se/

https://motorochteknik.se/

https://nyttombilar.se/

https://vimedbil.se/

Fler nyheter