Bra hudvård skyddar ansiktet under den kalla vintern

13 januari 2021 Cecilia Olsson

Under de kyliga vintermånaderna är det extra viktigt att ta hand om sin hud för att den ska kunna kännas bra och se välmående ut. En välgörande hudvårdsrutin kan därför vara viktigare under vinterhalvåret jämfört med under sommarmånaderna. Kylig luft och kalla vindar gör att framförallt ansiktet utsätts för extra mycket påfrestningar och återfuktning blir extra viktigt.

Börja dagen på rätt sätt

Även om rengöring av huden är väldigt viktig i en hudvårdsrutin så ska man inte tvätta ansiktet på morgonen under de kalla månaderna på året eftersom det tar bort hudens naturliga fettlager som kan skydda mot kylan. På morgonen är det bättre att endast badda ögonen med vatten och spraya ett fuktgivande ansiktsvatten i resten av ansiktet för att vakna till.

Det är också bra att använda en ögonkräm för att ge den känsliga huden lite extra skydd, applicera med ringfingrarna eftersom de är fingrarna som ger det lättaste trycket på det känsliga området. Lägg även på en dagkräm i resten av ansiktet för att ge huden fukt samt lägga en bra grund för smink. 

Glöm inte rengöring på kvällen

På kvällen ska man däremot satsa på att rengöra ansiktet från smink, smuts och föroreningar. Börja med en ansiktsrengöring som är anpassad efter din hudtyp. Följ upp med ett ansiktsvatten som tar bort eventuella rester och smörj sedan med en återfuktande kräm. Applicera krämen utåt och uppåt, glöm inte att även smörja nacke och framförallt dekolletaget. En nattkräm är det bästa valet eftersom den återfuktar extra bra och man kan gärna komplettera med en bra ögonkräm. 

Allt för huden på ett och samma ställe

Behöver du komplettera eller helt enkelt köpa en hel serie med bra hudvårdsprodukter kan du vända dig till Sephora. De har noggrant utvalda produkter inom hudvård för män och kvinnor samt olika hudtyper. I sortimentet hittar du allt som behövs för en bra hudvårdsrutin från såväl välkända märken som mer sällsynta kvalitetsprodukter. 

Fler nyheter