Bli inte lurad vid däckbyte

20 februari 2020 william eriksson
Bli inte lurad vid däckbyte

Det kanske är dags att byta däck? Eller är bromsarna dåliga eller kanske kamremmen behöver bytas? Det kan vara svårt att hitta rätt bilverkstad. Ofta är det också bråttom när man väl behöver en. Är man inte uppmärksam, är det lätt att man kan bli lurad, och det blir ofta väldigt dyrt. Alla som har en bil är väl insatta i att det kostar att hålla sitt fordon i hyfsat skick. Men det går att få ner priserna om man väntar lite och inte bara stressar iväg och gör saker med en gång. Ta hjälp av internet och jämför priserna mellan olika verkstäder.

 

Bilverkstädernas timpenning kan skilja mycket

En klassiker är att man vid däckbyte får höra hur slitna däcken är och sedan snabbt blir erbjuden att köpa nya både sommar- och vinterdäck. Vet man inte själv hur det ligger till kan det vara svårt att ta ett beslut. Mät därför spårdjupet i däcken själv innan ni åker till verkstaden. 

En seriös bilverkstad i Stockholm luras inte och har många nöjda kunder. Det första man ska fråga efter då man väljer verkstad är hur mycket de tar betalt i timmen samt hur lång tid det kommer att ta att utföra arbetet. Timpenningen kan nämligen skilja mycket mellan olika bilverkstäder. 

 

 

Fyll själv på kyl- och spolarvätska

Via många bilverkstäders hemsidor kan man enkelt be om en offert. Det gör det hela mycket enklare att jämföra olika priser. Lär er också att själva fylla på kyl- och spolarvätska. Många verkstäder erbjuder detta då man servar bilen men det är sällan gratis och inte särskilt svårt att göra själv. Detsamma gäller om man behöver byta en del på bilen. Köper man själv in reservdelen först och sedan tar hjälp av en bilverkstad att byta den, kan man spara en hel del pengar och slipper göra onödiga utlägg.

Fler nyheter