Beställa tandprotesen direkt från en tandtekniker i Stockholm

17 november 2021 patrick pettersson

editorial

Tänderna är viktiga för vårt välmående av både praktiska och estetiska skäl. Men av olika anledningar som exempelvis sjukdom och olyckor kan man förlora en eller flera tänder. Hjälpen kan då vara en avtagbar tandprotes tillverkad av en professionell tandtekniker. Det går att ersätta både enstaka tänder, tänder på rad eller helt tandlösa käkar med proteser. Protesen som tandteknikern tillverkar består både av verklighetstrogna konstgjorda tänder och tandkött.

Eftersom den är avtagbar kan man själv ta ut och sätta in tänderna i munnen, vilket betyder att man egentligen inte behöver gå via en tandläkare, utan att man kan beställa sin protes direkt från en tandtekniker. Det gör givetvis protesen billigare och man spar en hel del pengar. Har man en protes som har spruckit eller där en tand lossnat eller gått sönder, kan man också få denna lagad direkt av en tandtekniker, utan att behöva gå via en tandläkare.

image

Även en tandläkare kan behöva hjälp av en skicklig tandtekniker

Som tandläkare är det viktigt att ha en bra och skicklig tandtekniker i närheten att samarbeta med. Det finns exempelvis tandtekniker i Stockholm som med hjälp av den senaste tekniken kan skanna med hög precision och noggrannhet för att sedan snabbt kunna tillverka både studiemodeller och temporära kronor. Detta är särskilt bra för patienter som genomgår behandlingar med exempelvis en eller flera kronor. Skanningstekniken används också då tandteknikern tillverkar permanenta tandproteser, bryggor, porslinskronor och tandimplantat. 

Den moderna tekniken gör att tandteknikern kan tillverka proteser som ser helt naturliga ut, med tandskugga, maskulina eller feminina drag, naturliga vävnadskulturer, men också proteser med rätt ton och ålder. Men implantat, kronor och proteser måste kunna tåla en hel del och det är därför viktigt att tandteknikern använder sig av väl beprövade material av god kvalitet. Bäst är om tandteknikern också lämnar garanti på sina olika proteser. 

Fler nyheter