Akuthjälp när rören läcker

08 juni 2020 patrick pettersson

När det blir vattenläckor i våra bostäder blir vi med rätta mycket oroade, för vi vet vilka kostnader det medför att få fuktskador i huset. Likadant är det om det läcker från en vattentank. Det kan snabbt strömma ut mängder av vatten om man inte får stopp på flödet och tätar läckan snabbt. Inom industrin kan det vara ännu värre läckage, med frätande syror, alkaliska lösningar, varma vätskor, rengöringsmedel och andra kemikalier som snabbt sprids i lokalen. Sådan tur att det finns experter på licenssvetsning som kan täta läckor snabbt.

 

Förebygg med en bra kontaktuppgift

Se till att du har noterat vem du ska kontakta om olyckan är framme. Det beror förstås på var du bor, så att du får snabbast möjliga hjälp. Läcktätning i Jönköping förutsätter att du har din anläggning i närheten, och då kan du kontakta ett företag som är proffs på licenssvetsning där.

Kan du få läckan tätad utan att behöva stänga av produktionen, kan du få hjälp även om till exempel ett rör är knepigt placerat, om det är högt tryck i ledningen eller om temperaturen är extremt hög eller låg, ja, då vet du att du anlitar superproffs inom branschen. Länktips: https://www.certsvets.se/

 

 

Materialkontroll förebygger olyckor

Att förebygga olyckor är givetvis det viktigaste, och då är materialkontroll med jämna mellanrum ett måste. Det finns standardkrav som både rör och containers måste uppfylla, och man kan och bör ha regelbunden översyn av anläggningen. Licenssvetsare är certifierade och vet precis vad varje standard föreskriver, och om du anlitar dem för hållfasthetsprovningar och kontroller, får du detta dokumenterat. Det är förstås särskilt viktigt om du hanterar kemikalier. Kanske måste rören flyttas eller andra åtgärder vidtas för säkerhets skull. Vänta inte med reparationer som ändå måste göras, för material slits med tiden. Anlita proffs, så undviker du att hamna i knipa.

Fler nyheter